Σάββατο, 31 Μαΐου 2014

Social media εκτόνωση


Με κάποιες αφορμές, με μεγάλα ή περίεργα ή παράξενα ή ασυνήθιστα γεγονότα, διαβάζω στο timeline μου διάφορες απόψεις, πολλές φορές πολύ διαφορετικές από τις δικές μου. Τελευταίο παράδειγμα η Πορεία Υπερηφάνειας σήμερα στη Λευκωσία και αφορμή για το ποστ, αυτό που είδα μόλις τώρα και αυτό που μου έστειλαν χτες. 

Ας προσπαθήσω να καταλάβω τι λένε. Στο πρώτο και κάτω από τη σημείωση του δημοσιογράφου που λέει ότι κάτι δεν κατάλαβε, νόμισα ότι οι λεζάντες ήταν ανάποδα. Δηλαδή, δεν καταλαβαίνω γιατί να είναι υπερηφάνεια μια μάτσα στρατόκαβλοι έτοιμοι να σκοτώσουν και να σκοτωθούν, και γιατί να είναι ντροπή ένας παχουλός και ένας τριχωτός με στρινγκ οι οποίοι διαδηλώνουν για ίσα δικαιώματα. Δεν ξέρω από ποια χώρα του κόσμου με λυμένα τα συγκεκριμένα θέματα είναι η φωτογραφία, στη Λευκωσία σήμερα ποιος πιστεύει ότι θα δούμε ανάλογες αμφιέσεις; Και γιατί να πρέπει να συγκρίνουμε μια στρατιωτική παρέλαση που σκοπό έχει την επίδειξη δύναμης (αν δεν κάνω λάθος) με μια πορεία η οποία θα καταλήξει σε πάρτυ; 

Τώρα για το δεύτερο, τι να πω; Οι "οργανωμένοι ομοφυλόφιλοι", έτοιμοι προφανώς για "οργανωμένα επεισόδια" ή οτιδήποτε άλλο, θα συναντηθούν στο ξέφωτο της Λήδρας για να μονομαχήσουν στο ηλιοβασίλεμα με τους ευσεβείς πιστούς. Ποδοσφαιρικές έννοιες με τη σημαία του ουράνιου τόξου vs ένα παπά (ας μη πω το προφανές έναν άντρα με μακριά μαλλιά, μούσι και φόρεμα, is so two weeks ago) σαν να τζαι εννά παν οι ομοφυλόφιλοι να δερτούν με τους παπάες για τα balls τους. 

Και κάτι τελευταίο, μόλις διάβασα κάπου ότι οι ομοφυλόφιλοι είναι ακούσια όργανα της νέας παγκόσμιας τάξης καθώς αποτελούν μηχανισμό διάλυσης της οικογένειας και του κοινωνικού ιστού.  

Πάω να κλείσω το Facebook, να αγοράσω αντικαταθλιπτικά τζαι ένα εισιτήριο Σίδνεϋ - Λος Άντζελες πέρκι πέσει το αεροπλάνο στο νησί του Lost. 
5 σχόλια:

 1. Κλασική παραπληροφόριση και εκμετάλλευση μιας πορείας για διεκδίκηση δικαιωμάτων από τα μέσα :(

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. "Πάω να κλείσω το Facebook, να αγοράσω αντικαταθλιπτικά τζαι ένα εισιτήριο Σίδνεϋ - Λος Άντζελες πέρκι πέσει το αεροπλάνο στο νησί του Lost"
  Αυτή η ατάκα και οι στρατόκαβλοι με γονάτισαν στο γέλιο.
  Παρόλο που απ'ότι διαβάζω είμαστε για κλάματα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ευτυχώς ήταν πολλά πιο ήρεμα τζαι όμορφα τα πράματα από ότι περιγράφαν και περίμεναν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Όλα κύλησαν όμορφα και ήρεμα εις απόδειξη των διάφορων Κασσάνδρων που ξεσάλωσαν τις προηγούμενες μέρες. Χαίρομαι που έλαβα μέρος χαίρομαι που ήμουν παρούσα. Και είμαι περήφανη για τούτη την ατμόσφαιρα αλλαγής που υπάρχει στον αέρα τούντου νησιού που παλεύκει με τον δήθεν συντηρητισμό του και τις προκαταλήψεις του. Ελπίζω να συνεχιστεί γιατί παραδόξως το Σάββατο ήμασταν πολλοί. Παραπάνω που τις προσδοκίες τουλάχιστον.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Δυστυχώς έννεν οι παπάες που ευθύνονται αλλά οι θρησκείες. Άμαν η βίβλος (τζιαι οι πλείστες θρησκείες δηλαδή) λαλεί ξεκάθαρα ότι η ομοφυλοφιλία είναι αμάρτημα, τότε οι παπάες απλά ακολουθούν τις γραφές. Εγώ εν τους υπόλοιπους (που εν πιστοί αλλά είναι ή δέχουνται την ομοφυλοφιλία) που εν μπορώ να καταλάβω. Η ομοφυλοφιλία παρατηρείται σχεδόν σε όλους τους ζωντανούς οργανισμούς, η ομοφοβία μόνο στους ανθρώπους...

  ΑπάντησηΔιαγραφή