Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Ουρά


Στέκομαι στην ουρά για να κλείσω ραντεβού για ακτινογραφία. Τίποτε το σοβαρό, απλά όταν με ρώτησε ο γιατρός αν έκαμα το τάδε είπα του όι ενώ έκαμα το αλλά εξέχασα ότι το έκαμα. Στο κλουβούι που πρέπει να έσιει έναν υπάλληλο να αννοίει ένα ημερολόγιο τζαι να σημειώνει τα ραντεβού, έσιει ένα τέταρτο που έννεν κανένας μέσα. Είμαι τρίτη στη σειρά τζαι ο πρώτος, ένας τύπος με το κλασικό μαλλούι του νεαρού της δεκαετίας του ογδόντα, άρκεψε να δυσανασχετά.

Κάτι τέθκιοι σπάζουν μου τα νεύρα μου τζαι ταυτόχρονα λατρεύκω τους. Σπάζουν μου τα νεύρα μου γιατί χαλούν μου την ηρεμία μου, εν κανεί που στεκούμαστε δαμέ σαν τους μαλάκες ο καθένας με το άγχος τζαι τα νεύρα του, έχουμεν τζαι τον κάθε υστερικό να υστεριάζει. Που την άλλη λατρεύκω τους γιατί πρώτον αντιδρά κάποιος επιτέλους άρα εκτός από μαλάκες δεν είμαστε τζαι αρνιά τζαι δεύτερο επειδή ακούοντας τον να γκαρίζει εν σάννα γκαρίζω εγώ τζαι τούτο χαλαρώνει με.

Στέκουμαι μες τη μέση του δωματίου ανάμεσα σε καμιά πενηνταρκά κοτζιάκαρες τζαι γέρους τζαι παρατηρώ τους όπως το ραντάρ, σκέφτουμαι ότι το σύστημα υγείας εν σκατά, ότι ταλαιπωρούν τους ανθρώπους τζαι τούτος που δουλεύκει μες τούτο το κλουβούι έπιασεν δουλειά να δούμεν ίντα ώραν τζαι τωρά εν οκτώμιση τζαι έθελεν διάλειμμα που το να αννοίει το ημερολόγιο τζαι να σημειώνει τα ραντεβού τζαι εννά έρτει τζαι εννά φκει τζαι πουπάνω αν του πει κανένας τίποτε τζαι τι σκατόχωρα είμαστε τζαι κάμποσα άλλα ωραία που ο καθένας θα μπορούσε να σκεφτεί αν εσηκώθηκε που το χάραμα για να πάει να στέκεται σε μιαν ουρά.

Ξαφνικά έρκεται μια τύπισσα με μια μάτσα ακτινογραφίες τζαι φωνάζει ονόματα με έναν αυταρχικό τρόπο που μου θύμισε κάτι ταινίες με ναζί, εβραίους τζαι ιατρικά πειράματα, μέχρι που φωνάζει το όνομα της κυρίας Ευλαμπίας Ταδοπούλου. Τζείνον ήταν, άρκεψα να τραγουδώ πουμέσα μου το Αχ Ευλαμπία. Σε γνώρισα στο ικα, οκ στο νοσοκομείο Λεμεσού, στην ουρά μπροστά μου σ’ είχα, οκ είχα μια κυριούλα που εν τέλει αποδείχτηκε ότι περίμενε σε λάθος ουρά οπότε βρέθηκα ξαφνικά δεύτερη, για τον οδοντογιατρό, οκ για το ακτινολογικό.

Ετραγούδουν το τζαι έβλεπα ξανά τους ηλικιωμένους με ένα χαζοχαρούμενο ύφος προσπαθώντας να καταλάβω αν ετραγούδαν τζαι κανένας άλλος την Ευλαμπία πουμέσα του, τζαι ταυτόχρονα έκαμνα οντισιόν για τη χορογραφία. Εσκέφτουμουν ότι αν ήμασταν σε καμιά ταινία θα το ετραγούδουν δυνατά, θα με χειροκροτούσαν τα γερούθκια, θα εχορεύκαμεν ούλλοι μαζί τζαι θα ήταν η κόμικ ριλίφ σκηνή σε μια δραματική τροπή της υπόθεσης. Τα γερούθκια θα επηένναν σπίτι τους ευτυχισμένα που μια πελλή μες τη μέση του κόσμου άρκεψε να τραγουδά τζαι θα εξεχάνναν τζαι την ταλαιπωρία τζαι ούλλα.

Την ώρα που επροσπάθουν να έβρω ρόλο για τον κύριο που εγκάριζε μπροστά μου, είδα ότι ήρτεν ο τύπος που εδούλευκεν μες το κλουβούι τζαι έβαλλεν που το ένα τζαι έφκαλλεν που το άλλο όσα του έσουρνε. Ήρτεν η σειρά μου, εν είπα καλημέρα γιατί η παράλειψη της εν η επαναστατική μου πράξη απέναντι σε κάτι τέθκοιους, εσημείωσεν με να πάω μετά που έξι μήνες τζαι έφυα. 



16 σχόλια:

  1. "θα εχορεύκαμεν ούλλοι μαζί τζαι θα ήταν η κόμικ ριλίφ σκηνή σε μια δραματική τροπή της υπόθεσης."

    κάτι τέτοιες σκηνές κάμνω τζιαι γω με το νου μου σε έτσι τόπους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χαχαχαχαχαχα Εμένα πάντως φαίνεται μου επηρεασμένη που το "Κλαμα βγηκε απο τον παραδεισο" των Ρεππα-Παπαθανασιου! Εχει μια ετσι σκηνη σε νοσοκομείο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εφάνηκες αμείλικτη όσον αφορά στην εκδίκηση σου προς τον κύριο του κλουφκιού. Μα να τον αφήσεις ακαλημέρητον σιορ; Εννα συνέλθει που τούντο κτύπημα της μοίρας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΝΑΙ! Μπορω να το φανταστω! Να μπουν στον χωρο τζαι οι καθαριστριες με τες σκουπες τζι οι κλητηρες να καμνουν τα ρομποτ... σε αργη κινηση :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η Μαίρη Ποπινς εκατάστρεψε πολλή κόσμο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. χαχαχα...Musical στο νοσοκομείο! τύπου grey's anatomy meets Glee!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν σου κινήσει αγωγήν ο τύπος για ψυχολογικά που του προκάλεσες με τον μη καλημερισμό, να ξέρεις ότι εννα έshει τζιαι δίκαιο :)

    Απολαυστικό post! Περιμένω το part II σε έξι μήνες :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. χαχαχα μανα μου κορη τα γερουθκια....

    ο γαδαρος ο υπαλληλος εθελεν μου διαλειμα για μιαν ωρα δουλεια? πολλο δουλεφκουν τζιμεσα γι αυτο θελουν διαλειμα. κανενας εν μας σωζει φαινεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή